Leden

We rijden aan een constant tempo maar focussen ons veel minder op de richtsnelheid van iedere groep. We passen de snelheid aan in functie van de omstandigheden:

• het parcours.

• de weersomstandigheden.

• de conditie van de deelnemers.

In het zomerseizoen (van begin maart tot eind oktober) wordt er met de koersfiets in groep gereden op woensdagavond, zaterdagvoormiddag en zondagvoormiddag.
De start is op de markt van De Haan.

Op woensdagavond om 18.45u rijden wij in 2 groepen met verschillend niveau. De ritten verschillen in afstand en snelheid, aangepast aan de deelnemende leden en de weersomstandigheden.

Op zaterdagmorgen om 8.30u (van 1 maart tot 1 april en van 15 september tot 1 november om 9.00u) is er

een groep (A/B) met aangepaste snelheid aan de deelnemende leden en de weersomstandigheden.

een groep C die altijd start om 9.00u (gem. snelheid 23-25km/h) voor een kortere rit, ook met aangepaste snelheid aan de deelnemende leden en de weersomstandigheden.

Op zondagmorgen,

om 8.30u (van 1 maart tot 1 april en van 15 september tot 1 november om 9.00u) rijdt de A en B groep dezelfde rit maar aan verschillende snelheid, in beide gevallen aangepast aan de deelnemende leden en de weersomstandigheden.

altijd om 9.00u start de C-groep, (gem. snelheid 23-25km/h) voor een kortere rit, aangepast aan de deelnemende leden en de weersomstandigheden.

De e-versie van de ritten wordt vooraf per mail door Geert Dobbels doorgestuurd zodat je deze op je Garmin of Mio kan opladen.

Met de koersfiets kan je op zaterdag ook met andere leden afspreken om samen toertochten te rijden die in het programma van één van de officiële wielerbonden zijn opgenomen.

Eén tijdrit over maximaal 50 km

Tijdens het winterseizoen kan je met de koersfiets of met de mountainbike op zaterdagen op zondag ook met andere leden afspreken om samen te rijden.
MTB gedragscode:

• Fiets alleen daar waar het is toegestaan.
  • Gebruik uitsluitend bestaande routes en paden.
  • Respecteer de natuur: plant en dier.
  • Fiets in kleine groepjes.
  • Waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk.
  • Benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets.
  • Voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond.
  • Maak geen onnodig lawaai.
  • Respecteer het milieu: laat geen afval achter.
  • Bij pech niet stilstaan op de route.
  • Neem geen onnodig risico.