WTC Zeevogels bestaat 50 jaar !

In 2022 bestaat wielerclub WTC Zeevogels 50 jaar.

Om dit te vieren nodigen we leden en ex -leden uit in het OC D'Annexe op zaterdag 12 november om 18u.

Om 18u30 begint een leuke voorstelling met een terugblik op 50 jaar Zeevogels.
Na de voorstelling volgt een receptie met een informele maaltijd.

Deelname is volledig gratis voor leden, ex-leden en partners.
Om praktische redenen graag wel reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , uiterlijk op 5 november.

We probeerden zoveel mogelijk ex -leden te bereiken, maar in sommige gevallen is het e-mail adres ondertussen veranderd, of wonen mensen niet langer op hetzelfde adres.

Tot dan!
Het bestuur.

50 jaar WTC Zeevogels De Haan: expo in Bib Cantecleer

Het succes van Vlaamse wielrenners zoals Eddy Merckx inspireerde enkele Hanenaars in het najaar van 1972 tot het oprichten van een lokale fietsclub.

In de loop van de 50 daarop volgende jaren veranderde heel veel aan het gebruikte materiaal, de regelgeving en de financiering, maar het doel en de visie bleef altijd dezelfde: een vriendschappelijke club waar leden in een kameraadschappelijke sfeer hun hobby kunnen beoefenen en waar het sociale aspect minstens even belangrijk is als het sportieve.

In een kleine tentoonstelling blikken we middels foto's en archiefmateriaal terug op hoe het vroeger was, en hoe het nu is.

Op deze tentoonstelling, die in bibliotheek "Canticleer" De Haan nog tot 7 januari loopt, is uiteraard iedereen welkom.

Graag nodigen we onze leden en sympathisanten uit, om op zondag 30 oktober, om 11u met een hapje en een drankje deze expo plechtig te openen.

Ledenbevraging 2020

Beste Zeevogels,

Wapenstilstand vandaag, toch zitten we vandaag nog steeds in staat van oorlog. Akkoord, we winnen blijkbaar terug wat veldslagen, maar de “onzichtbare” vijand Covid-19 is nog steeds niet verslagen. Het is aan te raden dat we nog even in onze loopgraven blijven. Het organiseren van een algemene vergadering, waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar in gesprek gaan, waar we ideeën uitwisselen, zit er niet meer in dit kalenderjaar.

We zijn een open club, de inbreng van de leden vinden wij heel belangrijk, want de club is niet het bestuur maar zijn de leden! Zonder leden geen club!
Daarom willen we jullie bevragen, we willen weten wat er bij jullie leeft. Wat jullie belangrijk vinden. En als bestuur zullen we daar dan ook rekening mee houden. We hebben een enquête voorbereid.
Een glazen bol hebben we niet, we weten niet hoe het seizoen er volgend jaar zal uitzien, maar dat we er zullen staan, dat weten we zeker!
Mogen we even tijd van jullie vragen, vul deze enquête in, zodat wij rekening kunnen houden met jullie wensen en verlangens.

Tijdens de algemene vergadering wordt er ook steeds “Het Lid van Verdienste” verkozen. Dit is een erkenning voor de Zeevogel die door zijn bijdrage aan de Zeevogels er voor zorgt dat de Zeevogels een fijne toffe plezante club zijn. Ieder lid is kandidaat en kan verkozen worden, ieder lid heeft één stem!
Daarnaast wordt ook steeds de pechvogel van het verleden seizoen verkozen. De Zeevogel die zoveel pech kende dat hij zijn geliefde hobby voor een tijd niet kon of kan uitoefenen. Hier heeft het bestuur een aantal genomineerden geselecteerd.

De link, waar je jou stem kan uitbrengen , zowel voor “Lid van verdienste” als voor “De pechvogel van het jaar” vindt je in de mail die net werd verstuurd
Gelieve voor zondagavond 15 november2020 om 20:20u jouw stemming uit te voeren. Vergeet ook de enquête niet in te vullen.

Hou jullie gezond en vergeet niet te sporten!
In naam van het bestuur,
Ives Loockx
Voorzitter

VTT 2022

Sylvester VTT 2022

Woensdag 28 december 2022
Sport- en Recreatiecentrum Haneveld
Nieuwe Steenweg 74, De Haan

 

Afstanden circa 40 km & 25 km
Begeleide kidstoer 15km, start om 10u

70% onverhard parcours over duinen, duinbossen en strand.

Start tussen 8u en 13u

€4 leden aangesloten bij een bond,
€6 euro niet -leden

2 ruime bevoorradingen
Verwarmde kleedkamers met douches
Afspuitstand met voldoende waterdruk

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Evaluatie Snelheid Ritten

Beste Zeevogels,

Snelheid is vaak een probleem bij wielertoeristen, wat voor de ene te traag is, is voor de andere dan weer te snel. Daarom rijden we al enkele seizoenen in 3 groepen.

Dit zorgde soms nog voor wat wrevel. We spraken wel van A,B en C maar het was voor vele leden niet duidelijk welke snelheden daarbij hoorden. Onder het moto “duidelijke afspraken maken goede vrienden” presenteerde ik in naam van het bestuur , op de algemene vergadering van februari onderstaande tekst. We gaven terug richt gemiddelde snelheden aan de verschillende groepen. Tijd voor een evaluatie!

Als bestuur zijn we, na het evalueren van de ritten tevreden. We hebben de gemiddelden van alle ritten netjes bijgehouden.
Hier merken we dat wanneer er geen A vertrekt en er afgesproken wordt dat A en B rijders samen te rijden aan de B snelheid men daar niet in slaagt.

Voor A hebben we een snelheid van 30+ vooropgesteld, hier zullen we er ook moeten op toezien dat die plus, niet plus plus plus wordt.

Het is belangrijk dat leden, men met een groep vertrekt ze duidelijk weten wat ze kunnen verwachten. Ook de leden dienen eerlijk te zijn met hunzelf en te starten met de juiste groep.

In iedere groep is het belangrijk om niet te snel te starten. Er wordt gereden aan een constant tempo, het is geen koers. Na de bochten of een obstakel wordt er terug rustig naar de kruissnelheid gegaan, zodat de fietsers die achteraan rijden niet aan de rekker dienen te hangen. We merken wat we hier nog beter kunnen.

Het is de taak van de wegkapiteins om erop toe te zien dat de afgesproken snelheid wordt bewaard. Daarnaast is het de verantwoordelijkheid van iedereen om de richtlijnen van de wegkapiteins op te volgen.

In deze corona tijden is het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid dragen t.o.v. de andere leden. Handel volgens de etiquette, niet zomaar hoesten of niezen als je naast over voor iemand rijdt. Hoesten of niezen doen we in de ellenboog. Spuwen en snot wegblazen doe je uiteraard ook niet , ga dan achteraan rijden of gebruik een zakdoek.

Ives Loockx
In naam van het bestuur